TrustpilotKundeservice: 96742030Fragt fra 49,-Gratis fragt over 950,- (Pakkeshop/Erhverv)100 dages returret
Log indInkl. moms
Lag på lag tøj - guide

Lag på lag - en guide

Byg tøjet op i lag og hold

kroppen behagelig tempereret

For at holde varmen og have det så komfortabelt som muligt er det vigtigt, at du bygger din beklædning op på den mest hensigtsmæssige måde. I denne blog kan du læse mere om, hvordan du bygger lagene op, og hvad der har betydning for at kunne regulere kropstemperaturen på bedst mulig vis. Informationerne kan bruges til at blive klædt hensigtsmæssigt på i forhold til arbejde, sport og fritid. Det kan være på skiferien og i en udfordrende hverdag, hvor du har brug for ekstra komfort for at kunne yde dit bedste.

Lag på lag - en guide

Det inderste lag

Skal du holde på varmen, er det vigtigt at du tænker over, hvad du har på under det yderste lag. Det inderste lag er nemlig det, der er afgørende for, om fugten kan transporteres væk fra kroppen, så du undgår at blive fugtig og kold. Derfor vil vi anbefale, at du tager et lag svedtransporterende på inderst som fx en termoundertrøje og termounderbukser. Termoundertøj er opbygget til at lede kropsvarmen ud på ydersiden af materialet og derved holde kroppen tør.

Du kan også vælge at bruge uldundertøj, som med sine naturlige egenskaber leder fugten væk fra kroppen og regulere temperaturen. Uld er et varmere alternativ til almindeligt svedtransporterende undertøj, men har længere tørretid og kræver skånsom vask. Det er vigtigt, at det inderste lag er meget tætsiddende og uden for mange syninger.

Se alt termoundertøj her >>

Se alt uldundertøj her >>

Det isolerende mellemlag

For at holde varmen kan du vælge et isolerende lag, der passer til vejret, du arbejder i. Du skal hverken have det for varmt eller komme til at fryse. Fordelen ved at bygge tøjlagene op på denne måde er, at det kan reguleres ved at tage mere på eller ved at tage noget af. Derfor er det bedre at tage to tynde trøjer på end én tyk.

Det ideelle valg til dette lag er fleece - fx en leecetrøje, fleecejakke eller uld. Materialet er vævet/strikket, og der er ‘’luftlommerne’’ imellem, som varmes op og derfor isolerer. Så selvom metervaren er helt tynd og forholdsvis let, vil man sagtens kunne holde varmen. Det er i dette lag, du skal tage ekstra på, hvis du har tendens til at fryse, eller hvis du arbejder under meget kolde vejrforhold.

Se alle fleecejakker her >>

Det yderste lag

Det yderste lag er det, der skal holde vand og vind ude. Er laget med membran, kan det lukke overskydende varme ud, så du holder dig varm og tør. Her er det afgørende, at du vurderer dit behov, og vælger det sidste lag efter behovet.

Er det vigtigt, at du holder dig helt tør på havet fra bølgerne, der skyller ind over siden på båden? Så skal du vælge klassisk regntøj uden membran. Skal du gå ude og arbejde hele dagen i bygevejr, så skal du vælge regntøj med membran, for at vandet kan holdes ude, samtidig med at fugten og den overskydende varme kan lukkes ud. På den måde holder du dig tør.

Skal du på ski eller ud at dyrke motion, så er det bedste altid at vælge et yderste lag med membran, da det sikrer høj komfort. Er du ude, når det er meget koldt, eller opholder du dig nordligere end Danmark, kan det være en fordel at vælge en vinterjakke eller vinterarbejdsjakke med foer og membran. Her får du både de tekniske egenskaber, samt et ekstra lag isolering, der gør at du kan holde varmen.

Se alle skaljakker her >>

Se alt regntøj her >>

Spørgsmål og svar

Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dine behov, er du altid velkommen til at kontakte kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller tlf. 9674 2030, så er de klar til at hjælpe med at finde de bedste forslag til dig.

Chat?