TrustpilotKundeservice: 96742030Fragt fra 49,-Gratis fragt over 950,- inkl. moms100 dages returret
Log indInkl. moms
· HUSK - du kan returnere alle køb helt frem til den 2. april 2020 ·
Lag på lag - en guide

Lag på lag - en guide

Hvordan du bedst muligt bygger tøjlagene op

At bygge op lag på lag

For at holde varmen og være så komfortabel så mulig er det vigtigt, at man bygger sin beklædning op på den mest hensigtsmæssige måde. I denne blog kan du læse mere om, hvordan man bygger lagene op og hvad der har af betydning for at kunne regulere kropstemperaturen på bedst mulig vis. Informationerne kan både bruges til at blive klædt mest hensigtsmæssigt på i forhold til både arbejde, sport og fritid - heriblandt til skiferien og til den udfordrende hverdag, hvor man mangler ekstra komfort for at kunne yde sit bedste.

Det inderste lag

Når man skal holde varmen, er det vigtigt at man tænker over, hvad man har under det yderste lag. Det inderste lag er nemlig det, der er afgørende for, om man kan transportere fugten væk fra kroppen og derved undgå at blive fugtig og kold. Derfor vil vi her anbefale, at man tager et lag inderst, der er svedtransporterende, f.eks. en termoundertrøje (og termounderbukser) der netop er opbygget til at lede kropsvarmen ud på ydersiden af materialet og derved holde kroppen tør.

Lag på lag - en guide

Man kan også vælge at bruge uldundertøj, som med sine naturlige egenskaber også leder fugten væk fra kroppen og regulerer temperaturen. Uld er et varmere alternativ til almindeligt svedtransporterende undertøj, men har længere tørretid og kræver skånsom vask. Det er vigtigt, at det inderste lag er meget tætsiddende og uden for mange syninger, så de svedtransporterende egenskaber bliver bedst mulige.

Det isolerende mellemlag

For at holde varmen skal man vælge et isolerende lag, der er afstemt til det vejr, man arbejder i, så man ikke får det for varmt eller kommer til at fryse. Fordelen ved at bygge op på denne måde er, at det kan reguleres ved at tage mere på eller tage noget af. Derfor er det bedre at tage to tynde trøjer på end en tyk, da dette vil være en enten eller løsning.

Det ideelle valg til dette lag er fleece (fx en fleecetrøje eller fleecejakke) eller uld, da materialet er vævet/strikket, da det er ‘’luftlommerne’’ imellem, som varmes op og derved isolerer. Så selvom metervaren er helt tynd og forholdsvis let, vil man sagtens kunne holde varmen. Det er i dette lag du skal tage ekstra på hvis du har tendens til at fryse, eller hvis du arbejder under meget kolde vejr forhold.

Det yderste lag

Det sidste lag er det, der skal holde vand og vind ude, og er laget med membran, skal det også lukke overskydende varme ud, så man holdes varm og tør. Her er det afgørende, at man vurderer det behov, man har, og vælger det sidste lag efter dette. Er det vigtigste, at blive holdt helt tør på havet fra bølgerne, der skyller ind over siden på båden, så skal man vælge klassisk regntøj uden membran. Skal man derimod gå ude og arbejde hele dagen i bygevejr, så skal man vælge regntøj med membran, så vandet holdes ude, samtidig med at fugten og overskydende varme lukkes ud og man holdes tør.

Skal man på ski eller ud at dyrke motion, så er det bedste altid at vælge et yderste lag med membran, da det sikrer høj komfort og giver dig mulighed for at yde dit bedste. Er man ude når det er meget koldt eller opholder sig nordligere end Danmark, kan det være en fordel at vælge en vinterjakke eller vinterarbejdsjakke med foer og membran, da du her både får de tekniske egenskaber, samt et ekstra lag isolering der gør at man kan holde varmen på den mest hensigtsmæssige måde.

Spørgsmål og svar

Er du i tvivl, om hvad der passer bedst til dine behov, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon, så er de klar til at hjælpe med at finde de bedste forslag til lige netop dig.