PFAS i arbejdstøj

PFAS er almindelig at bruge i arbejdstøj, som er med membraner, imprægnering og tekniske egenskaber. PFAS er med til at gøre arbejdstøj vandtæt, vandafvisende og smudsafvisende. Desværre har PFAS den egenskab, at det kan hobe sig op i mennesker og i naturen, når vi bliver udsat for kemikaliet over længere tid.

I EU er det lovligt at anvende PFAS; det bliver reguleret gennem EU’s kemilovgivning REACH, som tillader meget små mængder i produkter. 

Du kan læse i lovgivningen her.

Mange af vore leverandører ønsker at udfase brugen af PFAS i de produkter, hvor det er muligt. På nuværende tidspunkt findes der allerede gode alternativer til membraner med vandafvisende egenskaber. For olie- og smudsafvisende produkter er udfordringen langt større, fordi der endnu ikke findes gode erstatninger. Derfor samarbejder nogle af vore leverandører med førende forskere på området om at finde alternative løsninger.

Du kan spørge os om PFAS i varerne på Billig-arbejdstøj.dk

Hos Billig-arbejdstøj.dk er vi klar over, at PFAS findes i en del af arbejdstøjet og fodtøjet. Vi er derfor i jævnlig dialog med leverandørerne, så vi kan være opdaterede på webshoppens varer.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl eller ønsker mere oplysning. Send en mail til info@billig-arbejdstoj.dk. Vi svarer inden for 24 timer på hverdage. Du kan også ringe til 9674 2030. Telefonen er åben mandag - torsdag fra 8-16 og fredag fra 8-15. I samme tidsrum kan du også chatte med os på shoppen.

Vi udtaler os gerne til medier for at deltage i den positive udvikling.

Artikel på DR Midt & Vest


DM&T (Dansk Mode og Textil) vejleder i PFAS

Artiklen fra DM&T (Dansk Mode og Textil) forklarer, hvad udfasningen af PFAS har af betydning for tekstilbranchen:

Artikel fraDM&T