Høreværn beskytter mod høretab

Høreværn beskytter mod høretab

Hvad du bør overveje, når du vælger høreværn

Derfor er det vigtigt, at du beskytter hørelsen mod høreskader allerede fra helt ung. Det kan være mod larmen fra maskiner, mod støjende køretøjer og mod skud, hvis du fx er jæger.

Du kan beskytte din hørelse effektivt med et høreværn, men typen er ikke ligegyldig. Derfor har vi oplyst støjniveau og de forskellige slags høreværn herunder.

Hvor meget støjer støj egentlig?

Lyd bliver målt i decibel (dB). For at synliggøre støjniveauet på forskellige former for støj, giver vi cirka eksempler herunder.

Vigtigt at vide omkring beskyttelse af din hørelse

Vedvarende støj over 75-80 dB kan give høreskader.

Vedvarende støj på 85 dB kan give alvorlige høreskader.

Vedvarende støj på 90 dB kan give 3 gange så alvorlige høreskader som ved støj på 85 dB.

Kortvarig, kraftig støj (i form af knald tæt på øret) på 130-140 dB kan give høreskade.

Løsningen kan være et høreværn

Du kan beskytte din hørelse effektivt med forskellige typer høreværn. I grove træk kan høreværn skitseres som passive høreværn, hvor der ikke kommer lyd ind udefra. Og aktive høreværn som automatisk lukker af for skadelige lyde samtidig med, at tale kan høres.

Under de enkelte høreværn og ørepropper hos Billig-arbejdstøj.dk er SNR værdien angivet. Det betyder den dæmpning, høreværnet giver over for generel larm.

Eksempel:

Det vil sige, at et høreværn med en SNR værdi på 24 - 29 dæmper støjen korrekt i dette eksempel. Kort sagt, skal du vælge et høreværn, der dæmper støjen til under 80 dB.

  • Bøjlehøreværn og ørepropper kan have en SNR værdi på ca. 18-37 dB. De er fremstillet i et skummateriale, der udvider sig, når de bliver monteret i øret og på den måde slutter tæt.
  • Et elektronisk, intelligent og aktivt høreværn til skydning gør, at du kan høre, hvad der sker rundt omkring dig samtidig med, at de automatisk lukker af for høje lyde. Tale kan stadig nemt høres. Her kan SNR værdien eksempelvis være 26 dB.
  • Høreværn med bluetooth er et elektronisk høreværn. Du kan kommunikere tydeligt i ekstremt meget støj, foretage telefonopkald og streame musik. SNR værdien ligger omkring 30 dB.
  • Høreværn med radio er elektronisk høreværn, der dæmper høje lyde udefra. SNR værdien kan eksempelvis være 30 dB.
  • Høreværn til hjelmmontering er nemt at montere på en hjelm. Du kan også få elektroniske høreværn med radio og bluetooth til hjelmmontering. SNR værdien varierer en del, og kan ses under det enkelte hjelmhøreværn.

Her hos Billig-arbejdstøj.dk forhandler vi blandt andet Peltor høreværn, Portwest, Hellberg og 3M ørepropper. Ønsker du at se udvalget og måske bestille, kan du finde de forskellige typer her:

Har du spørgsmål til høreværn?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du er i tvivl om, hvad der passer bedst til dine behov.

Du kan kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning til lige netop dig.


Udvalgte høreværn