Guide til jagttøj, der fungerer i al slags vejr

Guide til jagttøj, der fungerer i al slags vejr

Jagten skal være spækket med frisk luft og helst et dyr eller to i sigtekornet. Det skal være en god oplevelse, der ikke levner plads til tanker om, at du fryser, bliver våd, sveder eller irriteres over stramt jagttøj. Du skal kunne bevæge dig frit og ubesværet ind på byttet. Derfor får du her nogle nogle tips til at sammensætte jagttøjet, så det fungerer perfekt.

Jagttøj, du kan bevæge dig i

Under jagten skal du kunne kravle over et hegn eller krybe nærmere byttet, uden at jagttøjet strammer. Vælger du jagtjakker, jagttrøjer, jagtskjorter, jagt T-shirts, jagtshorts og jagtbukser med stretch, er strækbarheden så god, at du kan bevæge dig uhindret. Støder du på 4-vejs stretch betyder det, at stoffet kan give sig i alle retninger.

Kan du bedre lide jagttøj uden stretch, råder vi dig til at vælge pasformen så rummelig, at du kan bevæge dig uhindret - uden at tabe bukserne af den grund.

Jagttøj til stillesiddende jagt

På en jagt, hvor du sidder stille, har du brug for jagttøj, der kan holde dig veltempereret. Vi foreslår, at du kigger på vindtæt jagttøj, så du undgår at blive afkølet af en gennemtrængende, kold vind. Er det meget koldt, kan du vælge indtil flere mellemlag, som er de lag, der er mellem undertøjet og jakken. Vælger du samtidig vandafvisende jagttøj, kan du godt tåle en byge i ny og næ uden at skulle afbryde jagten i utide.

Klæd dig på efter lag på lag metoden

Hold dig tempereret uanset vejret ved at klæde dig på efter lag på lag metoden. Tre lag giver den bedste beskyttelse mod vind og vejr, og luftlommerne i stoffet og mellem lagene, giver den effektive og isolerende effekt.

Lag 1 - det fugttransporterende inderlag

Det inderste lag på kroppen skal være fugttransporterende og åndbar. Vælg fx undertøj med uld eller merino uld. På denne måde vil din kropstemperatur altid tilpasse sig årstidens temperatur.

Jagtundertøj til herrer

Jagtundertøj til damer

Lag 1 - det fugttransporterende inderlag
Lag 2 - det isolerende, mellemlag

Lag 2 - det isolerende, mellemlag

Det mellemste lag skal fungere som isolering. Alt efter årstid vælger du en fleecetrøje, en langærmet T-shirt, en jagtskjorte, en striktrøje eller måske en stretch sweatshirt. Vælg noget der ikke hæmmer din bevægelsesfrihed.

Jagttrøjer til herrer

Jagttrøjer til damer

Jagtskjorter til herrer

Jagtskjorter til damer

Jagt T-shirts til herrer

Jagt T-shirts til damer

Lag 3 - det beskyttende yderlag

Det yderste lag skal beskytte dig mod regn, kulde og blæst. En skaljakke eller en foret jakke med membran eller coated overflade, gør jakken vindtæt og vandtæt. Vi anbefaler, at den samtidig er åndbar, for at fugten kan slippe ud.

En vindtæt skaljakke med åndbar membran, kan du bruge på alle årstider - fordi du regulerer temperaturen med de lag tøj, du har på under jakken.

Til koldt vejr er en jagtjakke til vinterbrug med vattering eller dun noget af det mest effektive til at holde dig varm.

Jagtjakker til herrer

Jagtjakker til damer

Lag 3 - det beskyttende yderlag

Kig på vandsøjletryk og åndbarhed i jagttøj

Hvad er vandsøjletryk, og hvor højt skal det være for at være tæt nok til en regnbyge? Det er ikke viden, der ligger lige til højrebenet, men det er viden, der kan hjælpe dig med at vælge det rigtige jagttøj og jagt regntøj. I guiden "Vandsøjletryk og åndbarhed i regntøj" uddyber vi emnet.

Læs guiden “Vandsøjletryk og åndbarhed i regntøj” her.

Med disse råd håber vi, det bliver nemmere for dig at vælge jagttøj, der fungerer i al slags vejr, så du kan koncentrere dig 100% om jagten.

​​​​​​​Vi ønsker dig en rigtig god og behagelig jagt.

Har du spørgsmål til jagttøj?

Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dit behov, er du altid velkommen til at kontakte

vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

​​​​​​​Vi hjælper også gerne med at finde din størrelse.


Udvalgt jagttøj