Godt klædt på til alle vejrforhold

Godt klædt på til alle vejrforhold

Lag på lag guide

Er du nogle gange i tvivl om, hvordan du skal klæde dig på for at have en optimal kropstemperatur i al slags vejr? Så kan vi fortælle dig, at lag på lag metoden er fantastisk god, fordi du undgår at blive for kold eller for varm uanset fysiske anstrengelser. Men hvad for noget tøj skal du så have på i de forskellige lag? Det enkle svar får du her i guiden om at klæde dig på efter 3-lags metoden.

Lag 1 - det inderste og fugttransporterende lag

Inderst på kroppen har du brug for et tyndt lag, der kan holde dig varm og tør. Det kan være termoundertøj eller skiundertøj. Det inderste lag skal være strækbart, så det ikke strammer nogle steder, når du bevæger dig, og det skal kunne transportere overskydende varme og fugt væk fra kroppen.

Det opnår du ved at vælge inderlaget i polyester, som netop har den fugttransporterende effekt, der er vigtig, hvis du er fysisk aktiv.

Du kan også vælge uld som det inderste lag. Uld har nemlig fugttransporterende egenskaber, er antibakteriel og selvrensende, så derfor kommer det ikke så nemt til at lugte. Husk, at uld kræver skånsom vask med uldvaskemiddel.

Lag 2 - det mellemste og isolerende lag

Det mellemste lag skal både kunne isolere og lede fugten væk fra din krop. Her kan du vælge en fleecetrøje eller fleecejakke, en fiberpelsjakke eller en trøje med uld. Alle disse materialer har luftlommer, der bliver opvarmet af kropsvarmen, og de virker isolerende. Og så gælder det selvfølgelig, at jo tykkere mellemlag du vælger, des varmere bliver det.

Et godt råd er, at du kan tage mellemlaget af, når du er meget fysisk aktiv, og tage det på igen, når du står stille eller holder pause. På den måde undgår du at blive kold på kroppen.

Lag 3 - det yderste og beskyttende lag

Det yderste lag skal beskytte dig mod kulde, vind og regn. Med en jakke med membran eller en coated overflade er jakken åndbar og fugten kan komme ud på ydersiden af stoffet og fordampe, så du holder dig tør på kroppen. Vi anbefaler, at du vælger yderlaget med tapede sømme, for at undgå, at vand kan trænge ind. Samtidig skal det være let, give dig bevægelsesfrihed og være slidstærkt. Som yderste lag kan du bruge en skaljakke eller regntøj, og når det er meget koldt, kan du vælge en varm vinterjakke.

Kan lag på lag metoden bruges til skituren og outdoorlivet?

Ja, selvfølgelig. Det er ikke kun til arbejdsbrug, 3-lags metoden kan praktiseres, den er lige så velegnet til skisport som til jagt og outdoorlivet.

Herunder giver vi dig genveje til at finde tøj til de tre lag.

Nu er du forhåbentlig rustet til at sammensætte tøjet, der kan holde dig varm, uanset om det er til arbejde, når du står på ski, går på jagt eller dyrker outdoor aktiviteter. Vi ønsker dig nogle behagelige dage i al slags vejr.

Har du spørgsmål om, hvordan du er godt klædt på til al slags vejr?

Hvis du er i tvivl om, hvad der passer bedst til dine behov, er du altid velkommen til at kontakte

vores kundeservice på info@billig-arbejstøj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde lag-på-lag tøjet til dig.


Udvalgt tøj til at blive godt klædt på i al slags vejr​​​​​