8 tips til havehandsker

8 tips til havehandsker

Når du mærker, det kribler i fingrene efter at gå i gang med havearbejdet, at få lagt den nye terrasse eller få kørt affaldet på genbrugspladsen, så er det, du har brug for havehandsker. Vel at mærke den rigtige type havehandsker, der skåner hænderne optimalt under dit projekt - så du også er arbejdsklar dagen efter.

Her hjælper vi dig på vej med nogle tips til, hvilken slags arbejdshandsker, der egner sig til de forskelligartede projekter i haven.​​​.

Havehandsker og rosenhandsker

Der findes mange forskellige slags handsker, der er velegnede til havearbejde og beskytter mod fx torne og brændenælder. Havehandskerne giver dig bedre greb om haveredskaberne og beskytter hænderne mod vabler og skrammer. For at gøre valget lettere for dig, præsenterer vi de mest valgte typer.

Havehandsker i læder

Havehandsker med gedeskind er smidige og bløde med god fingerføling. De beskytter fingrene, og stoffet på oversiden af hånden gør dem åndbare. Disse handsker er gode til all round havearbejde, lugning og beskytter i lettere grad mod torne. De er ikke vandtætte.

Se eksempler på havehandsker i læder og andre typer

Dame havehandsker

Feminine havehandsker i små og mellemstore størrelser med blødt gedeskind eller dotter (gummidutter) giver et godt greb og god fingerføling og passer til damehænder. De er med åndbart stof på oversiden af hånden. Disse handsker er gode til tørt allround havearbejde, som at luge, plante krukker til og så i køkkenhaven.

Se eksempler på feminine dame haveansker

Dyppede handsker og havearbejde

Strikkede handsker med nitrill- eller latexdyppede håndflader er et godt valg til almindelig lugning og havearbejde. De har rigtig god fingerføling, giver dig et godt greb om haveredskaberne, og beskytter hænderne mod fugt. De tætsluttende manchetter ved håndleddene gør, at snavs ikke så nemt trænger ned i handskerne. Bemærk, at strikkede havehandsker ikke beskytter mod spidse torne

Se eksempler på dyppede handsker

Rosenhandsker beskytter mod torne

Når du beskærer roser og buske med torne, er det en god idé at bruge lange rosenhandsker for at undgå at ligne en, der har været i nærkamp med en kat! De lange havehandsker beskytter effektivt dine hænder og underarme mod skarpe torne. Forstærkningerne på hænderne og gummibelagte manchetter giver dig ekstra god beskyttelse.

Se rosenhandsker

Svejsehandsker kan bruges som rosenhandsker til herrer

Som rosenhandsker til mænd foreslår vi lange svejsehandsker, som fås i størrelser, der passer til herrehænder. Disse handsker er geniale til at beskære roser og buske med torne, fordi de er udført i kraftig oksespalt, som yder optimal beskyttelse.

Se svejsehandsker til herrer

Skåneærmer, når du beskærer roser

Tidligere brugte husmødrene skåneærmer i køkkenet for at undgå madstænk på ærmerne. Men de skåneærmer vi anbefaler, er af et helt andet materiale. De er i udført i kraftig oksespalt, der gør det svært for torne at trænge igennem, og de forhindrer dig i at blive brændt af brændenælder på underarmene, når du rykker dem op.

Skåneærmerne kan kombineres med havehandsker, og på den måde har du både hænder og underarme godt beskyttede.​​​​​​​

Se skåneærmer

Skåneærmer, når du beskærer roser

Arbejdshandsker til anlægsarbejde

Fingrene kommer på overarbejde, når du skal lægge ny terrasse eller indkørsel, fordi du igen og igen skal gribe om betonfliserne. Derfor har du brug for meget slidstærke arbejdshandsker til at skåne dine hænder mod slid og slag fra de tunge fliser.

Oksespalt arbejdshandsker

Vi foreslår klassiske arbejdshandsker i oksespalt, som giver et godt greb, er meget slidstærke og derfor velegnede til groft arbejde. Stoffet på oversiden af hænderne gør dem åndbare.

Se eksempler på arbejdshandsker i oksespalt

Dyppede arbejdshandsker til at gribe om fliser

Det slidsomme arbejde med betonfliser bliver godt hjulpet på vej med tætsiddende, strikkede all-round arbejdshandsker med håndflader og fingre dyppet i fx nitrill. De dyppede handsker giver et godt greb om betonfliser, men er knapt så slidstærke som oksespalt arbejdshandsker. Til gengæld giver de strikkede, dyppede handsker større fingerføling, og åndbarheden er god.

Se eksempler på dyppede arbejdshandsker

Nu skulle du gerne være klogere på, hvilken type havehandsker, du skal vælge, så du kan komme gennem have- eller terrasseprojektet med godt beskyttede hænder. Det eneste du mangler, er at finde din handskestørrelse, og den finder du nemt ved at gå ind og kigge i måleskemaet ved de enkelte handsker på webshoppen.

Søger du en bestemt type havehandsker?

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller 9674 2030

for at høre, om vi kan skaffe handskerne, hvis de ikke er i sortimentet.