Beskyt dig i solen med UV tøj

Beskyt dig i solen med UV tøj

Kender du nogle, der ligner "kogte krebs" om sommeren? Det kan man nemt komme til, hvis man opholder sig udendørs hele dagen, mens solen bager, og man ikke har beskyttet sig mod solens skadelige stråler.

Særligt i erhverv som asfaltarbejder, tømrer, murer, maler, landmand og greenkeeper - hvis du spiller golf, dyrker jagt, lystfiskeri og outdooraktiviteter er du udsat for UV stråling. Derfor er det vigtigt med ekstra beskyttelse.

Det er her, at UV arbejdstøj og UV tøj eller en cap er et godt supplement til solcremen. Netop fordi solbeskyttelsen heri ikke forsvinder i løbet af dagen, hvis du sveder.

Hvordan fungerer UV tøj?

Stoffet i UV tøj bremser solens UV stråler mere end almindeligt tøj, som typisk beskytter med en faktor 10-15.

Polyester og nylon er materialer, der egner sig godt til at yde solbeskyttelse. UV beskyttelsen kan også bestå i, at nogle tekstiler er særligt tætvævede, ligesom det kan være tekstilets tykkelse, der øger UV beskyttelsen. Andre metoder kan være at tilføre UV beskyttelse i farvningen eller ved en kemisk efterbehandling.

Solbeskyttelseseffekten kan forsvinde efterhånden som tøjet bliver vasket eller slidt. Derfor er det vigtigt at følge vaskeanvisningen i tøjet, for at bevare UV effekten bedst muligt.

Noget tøj er ligefrem mærket med en UV standard 801 eller en EN 13758-2 norm.

Hvad betyder UV standard 801 og EN 13758-2?

UV Standard 801

Den mængde stråler, som kan trænge igennem tekstiler kaldes Ultraviolet Protection Factor - UPF. I UV standard 801 kan du se, hvor høj UPF faktor tøjet har, og dermed hvor godt det beskytter dig mod UV stråler. I viste UV standard 801 står der 80, hvilket betyder, at tøjet har en UPF på 80. Har tøjet en UPF faktor 50, som svarer til SPF i solcreme, så betyder det, at 1/50 - 2% af solens stråler kan trænge igennem stoffet.

I tøj mærket med UV Standard 801 er der taget forbehold for, at UV faktoren kan reduceres ved brug og vask.

UV Standard 801

EN 13758-2

Viser de beskyttende egenskaber mod UVA + UVB solstråling i beklædningstekstiler.

Det kan være svært at vurdere, hvor høj faktor du skal bruge, derfor viser vi i skemaet herunder, hvor meget UPF (Ultraviolet Protection Factor) UV tøj beskytter.

EN 13758-2
UPF Beskyttelse % UV blok
15-24

😐

93,3-95,8
25-39

😊

96-97,4%
40-50+

😄

97,5-98+%

Køb UV tøj og UV arbejdstøj, inden du bliver forbrændt!

Nu, når du kender til den effektive solbeskyttelse, du opnår ved at bruge UV tøj, så kan vi fortælle, noget om, hvad vi har af UV tøj og UV arbejdstøj på Billig-arbejdstøj.dk. Der er både arbejdstøj, fritidstøj, golftøj og outdoortøj. Noget er til damer og herrer, mens andet er til børn.

Beskyt dig også mod solen med cap og solbriller

Om du er lyshåret, har fint, tyndt hår, eller håret er begyndt at blive tyndt i toppen, så skal du passe på ikke at blive solforbrændt i hårbunden. Det gør du effektivt med en cap eller en bøllehat, som fås i mange udgaver både til arbejde, fritid, hvis du dyrker golf, går på jagt eller bare dyrker outdoorlivet.

Solen kan gøre det svært at se klart, og derfor kniber du automatisk øjnene sammen for at beskytte dem. Med sikkerhedsbriller/solbriller kan du både se tydeligere, og du slapper af i øjnene. Det er lige der, du finder ud af, hvor behagelige solbriller er både i løbet af arbejdsdagen og i fritiden. Se udvalget af sikkerhedsbriller og solbriller her.

Et alternativ til solbriller er en solskygge, som er en slags cap med skygge bare uden puld, hvor du har hovedbunden fri. En solskygge er især velkendt på golfbanen.

Med denne information om supplementer til solcremen beder vi dig stadig huske at smøre solcreme på de steder, hvor UV tøjet samt caps og bøllehatte ikke beskytter dig.

Har du andre spørgsmål vedrørende UV tøj og UV arbejdstøj?

Du kan kontakte vores kundeservice på kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning til lige netop dig.


Udvalgt UV tøj og UV arbejdstøj