HACCP

Endelig en forklaring om HACCP beklædning

HACCP beklædning er til fødevarebranchen

HACCP er beklædning udviklet specielt til fødevarebranchen. HACCP-godkendt beklædning skal benyttes for at holde forbrugerne beskyttede og opretholde en række lovkrav og standarder inden for fødevaresikkerhed. Se udvalget af HAACP beklædning her.

Arbejdstøjet bruges af produktionsmedarbejdere, som håndterer fødevarer. Tøjet har en afgørende betydning for, om produktionsmiljøet er rent og sikkert. Det skal opfylde forbrugernes krav om funktion og komfort samt kravet om certificering til industriel vask.

HACCP-godkendt beklædning opfylder kravene i DIN 10524-standarden, dette minimerer risikoen for tab af løse genstande og sikrer, at tøjet kan vaskes ved høje temperaturer.

Der findes forskellige produkter i denne kategori, eksempelvis kasketter, kitler, jakker, bukser, overalls og huer.

HACCP deles oftest op i tre niveauer afhængig af, hvilke fødevarer der arbejdes med. Du skal følge anvisningerne fra den givne arbejdsplads.

Lav hygiejnerisiko (risikoklasse 1)

  • Lav hygiejnerisiko anvendes ved håndtering af ikke-letfordærvelige fødevarer og ingredienser. Tøjet i risikoklasse 1 har en relativ lav beskyttelse mod at komme i kontakt med fødevarer.
  • På dette niveau findes produkter som fx kartoffelchips og kaffe.

Høj hygiejnerisiko (risikoklasse 2)

  • Høj hygiejnerisiko bruges ved håndtering af uemballerede og let fordærvelige fødevarer uden yderligere forarbejdning.
  • Beskyttelsesfunktionen i tøjet i risikoklasse 2 skal være høje for at forhindre, at mikroorganismer kan sprede sig i og på fødevarerne.
  • På dette niveau befinder sig produkter som råt kød.

Højeste hygiejnerisiko (risikoklasse 3)

  • Højeste hygiejnerisiko anvendes ved håndtering af upakkede og uforarbejdede fødevarer. Fødevarerne er ikke teknologisk stabiliserede, og der er derfor risiko for, at mikroorganismer kan sprede sig.
  • På dette niveau findes produkter som fx friske salater, smørepålæg og uemballerede fødevarer.

Anbefalinger ved brug af HACCP beklædning

  • Det anbefales, at tøjet er hvidt eller i lyse farver, så det er nemmere at se, om det er rent, eller der er spildt på det.
  • Udvendige lommer bør undgås, hvis man er er på hygiejnerisikoniveauet høj eller højeste.
  • Til alle tre hygiejnerisikoniveauer anbefales det, at tøjet har lange ærmer med mulighed for justering af vidde.
  • Benyttes der kitler og jakker, skal de altid bæres lukkede og gerne være så lange, at de netop dækker eventuelle lommer i bukserne.
  • Hægter og trykknapper skal være af metal, for at de kan spores.
  • Er der behov for logo på tøjet, så er det et krav, at det broderes, og at det har lige så lang levetid som tøjet.

Har du spørgsmål til HACCP beklædning?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du er i tvivl om, hvad der passer bedst til dine behov.

Du kan kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning til lige netop dig.