TrustpilotGratis fragt over 499,-100 dages returretTryk & broderi - klik her
KundeserviceFind ordreLog indInkl. moms
Lette sikkerhedssko med UTURN og BOA lukning

Lette sikkerhedssko med UTURN® og BOA® lukning

gør arbejdsdagen behagelig

Når du skal bruge dine sikkerhedssko hver dag på arbejde er det værd at vide, hvad der gør dem mere komfortable, og hvad du selv kan gøre for at forlænge deres levetid. Alle sikkerhedssko har gennemgået samme test uanset mærke og materiale, men der kan godt være noget, der gør dem mere behagelige for lige præcis dig, og det vil vi fortælle mere om her.

Lette sikkerhedssko

Føler du, at du har kampesten på fødderne, fordi de føles så tunge, når du kommer til fyraften? Det behøver ikke være sådan - du kan sagtens få lette sikkerhedssko, fordi det kommer an på materialevalget. Metalfri sikkerhedssko er lettere, fordi sømværn og tåværn er udført i fiber, komposit og glasfiber i stedet for metal. Disse materialer er udviklet så meget, at de beskytter lige så godt som stål og aluminium.

Når du handler sikkerhedssko her hos Billig-arbejdstøj.dk kan du filtrere på tåværn og få vist lette sikkerhedssko med tåværn i fiber, komposit, glasfiber og plastic. På samme måde kan du filtrere på sømværn og få vist lette sikkerhedssko med sømværn i fiber og komposit.

Hvis sikkerhedsskoene er i tekstil, er de også lette. Desuden kan de lette, bløde  sikkerhedssko i tekstil uden metal regulere varme og kulde effektivt. Derudover er det ofte super smarte sikkerhedssko med farvede detaljer, som gør, at de kan forveksles med et par sneakers.

Stødabsorberende sikkerhedssko skåner ryggen og benene

Når sikkerhedsskoene er stødabsorberende betyder det, at de optager de stød fra underlaget, der opstår, når du går og står stille. Hvert et stød er med til at belaste dine  fødder, knæ, hofte og ryg. Det gode er, at du ikke behøver tænke på, om det er et valg du skal tage, for alt vores sikkerhedsfodtøj er i sikkerhedsklasserne: S1, S1P, S2, S3, S4 og S5, som alle er med stødabsorbering i hælen. Bliver du nysgerrig på, hvilke krav disse sikkerhedsklasser opfylder? Så kan du læse mere om det i bloggen “Sikkerhedssko og sikkerhedsstøvler - godt at vide om krav og normer”.

Vælg pasform på dine sikkerhedssko

Når du bestiller sikkerhedssko, så er det rart at vide, hvordan pasformen er. Det er vigtigt, at de slutter til omkring foden, så du ikke sejler rundt i dem og krampagtigt krummer tæerne for at stå fast. Ligeledes må de ikke stramme i bredden, selvom længden passer, for så lukker de for blodforsyningen i foden. Hos os kan du filtrere efter pasformen smal, almindelig, bred og ekstra bred. På den måde har du meget nemmere ved at vælge den rigtige pasform.

Lynhurtige lukkemekanismer

Sikkerhedssko uden snørebånd er værd at overveje, hvis du er træt af at snøre skoene og stramme dem til flere gange dagligt, fordi snørebåndene løsner sig. Det er rart at kunne bevæge sig frit uden risiko for at snuble i snørebåndene, derfor findes der alternative lukkemekanismer, som gør det nemt at få skoene af og på.

​​​​​​​

Boa® lukning

Boa® Fit System. Boa® består af en drejeknap og en stærk wire. Drejeknappen trykkes ned, og herefter drejes den med uret for at stramme wiren, til du opnår den ønskede pasform. Ved at løfte op i drejeknappen løsnes wiren igen.

Wiren bliver holdt i samme position, indtil du løsner den. Det vil sige, at sikkerhedssko med BOA® lukning ikke løsner sig selv, og dermed sidder de lige så godt på foden i begyndelsen som i slutningen af arbejdsdagen.

BOA® lukning

Sikkerhedssko med BOA® lukning

UTURN® lukning

UTURN® består af en drejeskive og en stærk wire. Ved at dreje med uret strammes wiren til ønsket pasform. For at løsne, drejes knappen ¼ omgang mod uret. Drejeskiven er fastgjort med en lille metalskrue i midten. UTURN® lukningen gør, at skoene sidder godt fast på foden hele dagen uden at løsne sig selv.

UTURN® lukning

Sikkerhedssko med UTURN® lukning

Sikkerhedssko med velcro

Sikkerhedssko med velcro lukning

Sikkerhedssko med velcro

De er nemme og hurtige at få af og på og justere i løbet af dagen, hvis de løsner sig eller dine fødder hæver. Svejsere kan have stor glæde af velcrolukning, fordi der ikke er snørebånd, som kan smelte ved kontakt med gnister.

Step in sikkerhedssko - hyttesko

Step in sikkerhedssko med elastik

Step in sikkerhedssko

De kan beskrives som hyttesko uden snøre. I nogle modeller er der elastik, som gør dem nemme at få af og på. Er du kok eller arbejder i et køkken kan det være en fordel med step in sko, da de er nemme at rengøre, hvis du spilder noget.

Du kan reparere UTURN® og BOA® lukning og dermed forlænge levetiden på sikkerhedsskoene

Der er livstidsgaranti på UTURN® og BOA®. Så skulle være uheldig, at wiren springer på sikkerhedsskoene, du har købt hos Billig-arbejdstøj.dk, eller du beskadiger drejeskiven, sender vi gerne et reperationssæt fra kundeservice. Du kan skrive til info@billig-arbejdstøj.dk og forklare problemet.


Se her, hvordan du udskifter L4  og L5 BOA® lukning

Se her, hvordan du udskifter L6 BOA® lukning

Se her, hvordan du udskifter UTURN® lukning

Enkle tricks til velvære i sikkerhedsskoene

Det er en god idé at have to par sikkerhedssko at skifte imellem dagligt. Når du har haft et par sko på en hel dag, kan det ikke undgås, at dine fødder har afgivet fugt, og derfor er det godt, at sikkerhedsskoene får lov til at tørre helt, inden du tager dem på igen. På den måde giver det ikke så let grobund for svamp og ildelugtende bakterier i skoene, og du forlænger dermed levetiden på fodtøjet. Det kan du læse meget mere om i bloggen “Sure tæer”.

Sveder du fødderne meget, kan du kigge efter sikkerhedssko med vaskbare indlægssåler, så du har muligheden for nemt at friske dem op med en vask. Det kan også lade sig gøre at udskifte indlægssålerne med nye her.

Nu ved du mere om, hvordan du opnår størst mulig velvære for dine fødder, så de kan bære dig godt igennem arbejdsdagen. Og det er vel ikke uvæsentligt, når man tænker på, at fødderne skal bære dig omkring 10.000 skridt om dagen, hvis du har et arbejde, hvor du bevæger dig.

Sidder du med et ubesvaret spørgsmål om komfort eller lukkemekanismer i sikkerhedssko?

Du er altid velkommen til at kontakte kundeservice på info@billig-arbejdstøj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi hjælper dig gerne.

Udvalgte sikkerhedssko

Birkenstock
Birkenstock QS 400 sikkerhedssko S3, Hvid
Birkenstock QS 400 sikkerhedssko S3, Hvid
969,00 kr.
Euro-Dan
Euro-Dan Dynamic sikkerhedssko S2, Sort
Euro-Dan Dynamic sikkerhedssko S2, Sort
Fra
889,00 kr.
Sievi
Sievi Alfa White dame sikkerhedssko S2, Hvid
Sievi Alfa White dame sikkerhedssko S2, Hvid
1.189,00 kr.
Brynje
Brynje Advantage svejsesko S3, Sort
Brynje Advantage svejsesko S3, Sort
1.749,00 kr.
Mascot
Mascot Clear sikkerhedssko S2, Hvid
Mascot Clear sikkerhedssko S2, Hvid
929,00 kr.
Har du brug for hjælp?