Gode råd til at slippe af med lugten af sure tæer.

Sure tæer

Døjer du med sure tæer? Bare rolig - du er ikke den eneste. Det er nemlig naturligt at svede meget på fødderne. Og det er på en måde sundt, for det er med til at regulere kropstemperaturen. Det uheldige er bare, at fødderne bliver lukket inde i strømper og sko, og sveden ikke kan fordampe - så opstår de sure tæer!

Hvad hjælper mod sure tæer?

Du tænker nok først på åndbare sko. Det er også et godt sted at starte, men de åndbare sko skal altså bruges sammen med åndbare strømper for at opnå bedst mulig åndbarhed for fødderne. Og hvem gider blive ved med at bruge husmoderråd mod ildelugtende sko som at putte teposer i skoene natten over, hvis strømperne kan hjælpe på problemet?

Åndbare strømper

Materialet og vævningen i strømperne er medvirkende til, om du får sure tæer eller ej. Derfor skal du kigge efter åndbare strømper, som er fremstillet efter teknologier, der virkelig giver åndbarhed til fødderne samt er svedtransporterende, så de transporterer sveden væk og tørrer hurtigt.

Bambusstrømper, uldsokker og uldstrømper er også et godt valg. Uld og bambus har nemlig antibakterielle egenskaber, der gør, at strømperne ikke så nemt kommer til at lugte. Faktisk er uld og bambus ofte brugt sammen med materialer som bomuld og polyester i åndbare strømper.

Har det betydning hvordan strømperne vaskes?

Ved at vaske strømperne på 60 grader dræbes bakterierne, som medvirker til sure tæer. Uldsokker kan dog ikke altid tåle så høje temperaturer, så dem kan du i stedet vaske i desinfektionsmidlet Rodalon.

Her kan du se vores udvalg af strømper, der afhjælper sure tæer i skoene.

Har du hørt om indlægssåler med kul?

Det er ikke sort humor! Nej, kulsåler findes faktisk og er med til at holde strømper og fødder fri for lugt, fordi de er med aktive kulfibre, der hindrer dårlig lugt. Derudover er de svedabsorberende. Vores kulsåler er fremstillet sådan, at du selv skal klippe dem til, så de passer til din størrelse - og det er ganske nemt, fordi størrelserne er tegnet tydeligt op. ​​​​​​​

Hjælp til sko med dårlig lugt

Sko der lugter af sure tæer er næsten ikke til at holde ud til at gå i. Men så er det godt, at fødderne sidder i modsat ende af næsen! Udover at have to par sko at skifte imellem, så det ene par når at blive helt tørre, inden du tager dem på igen, så er der flere andre ting, du kan gøres som at spraye skoene med en lugtfjerner med aktivt sølv, som bekæmper bakterier og lugt eller lægger et par SmellWell duftposer med aktivt kul i skoene. Du kan finde flere produkter til skopleje her og læse mere om det i bloggen: Forlæng levetiden på dit fodtøj.

Et sidste råd, du skal have med på vejen er, at du drysser fødderne med talkum eller fodpudder, inden du tager strømper på. Det er med til at holde dem tørre.

Vi håber, du kan bruge disse råd, og så ønsker vi dig og dine nærmeste held og lykke med at få bugt med dine sure tæer ...

Har du spørgsmål til valg af strømper?

Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dit behov, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

​​​​​​​Vi er klar til at hjælpe med at finde de rigtige strømper til dig!


Udvalgte åndbare strømper