4 gode råd til kokkesko og køkkensko

4 gode råd til kokkesko og køkkensko

Er du nogle gange i tvivl om, hvad dine kokkesko og køkkensko skal opfylde, for at du kan arbejde sikkert i et køkken? Det kan vi sagtens forstå, så her får du fodtøjsspecialistens anbefalinger til at vælge de rigtige arbejdssko.

Formålet med kokkesko, køkkensko og sandaler er, at de er behagelige og sikrer dig mod overbelastning i ben og ryg. Du står og går i mange timer ad gangen, hvis du arbejder i et storkøkken, i en kantine, en restaurant, i cateringbranchen, som slagter og delikatesseansat eller som kok. Derfor vil vi fortælle dig mere om, hvorfor du ikke kan undvære sikkerhedssko til køkken, og hvordan du vælger sko med de rigtige egenskaber.

Minimer risikoen for fald ved at vælge skridhæmmende sko til køkken

Vidste du, at en fjerdedel af alle anmeldte arbejdsulykker skyldes skrid, fald eller styrt? Derfor er langt de fleste arbejdssko til ovennævnte brancher med skridhæmmende egenskaber. Netop i et køkken eller en kantine med flisegulv, hvor der bliver spildt vand og olie, kan gulvet blive den rene skøjtebane. Minimer risikoen for arbejdsulykker ved at vælge skridhæmmende kokkesko og køkkensko. Måden du ser, om et par sko er skridhæmmende og til køkkenbrug er, at de skal have et af mærkerne SRA, SRB eller SRC.

Her får du en forklaring på, hvad det betyder:

  • SRA betyder at ydersålen er skridtestet på keramisk flise med sæbeopløsning.
  • SRB betyder, at ydersålen er skridtestet på stålplade med glycerin.
  • SRC betyder, at ydersålen er både SRA og SRB testet.

Når du skal vælge skridhæmmende arbejdssko hos Billig-arbejdstøj.dk, skal du sætte flueben ved kok, og under egenskaber kan du vælge SRA og SRC. Så får du vist præcis de skridsikre sko til køkken, som du søger.

Du kan også bruge links’ene her:

Skridhæmmende sko køkken, damer

Skridhæmmende sko køkken, herrer

Skridhæmmende sandaler, damer

Skridhæmmende sandaler, herrer

Hvorfor vælge antistatiske kokkesko med stødabsorbering?

For at undgå overbelastning i dine ben og ryg er det godt med kokkesko og køkkensko med stødabsorbering. De mange skridt på et hårdt flisegulv kan være svært at holde til i timevis uden stødabsorbering i hælen. Den stødabsorberende effekt forhindrer dig i at få gentagne hårde stød i hælen, som kan forplante sig til benene og ryggen og give dig smerter.

Antistatiske sko er gode i et køkken, hvor der er sart elektronik, som kan påvirkes af statisk elektricitet. Derfor, når du søger på arbejdssko til køkken, så er det antistatiske også en vigtig egenskab. Her fortæller vi dig, hvordan du ser om det er antistatiske sko, og om de er stødabsorberende.

  • OB betyder, at fodtøjet er EN ISO 20347:2012 godkendt. Det er uden tåværn og egner sig til erhvervsbrug.
  • O1 betyder, at sålen er antistatisk, og hælen er stødabsorberende.
  • O2 betyder, at sålen er antistatisk, og hælen er stødabsorberende og vandafvisende.

Brug links’ene her og find:

Antistatiske kokkesko med stødabsorbering O1, damer

Antistatiske kokkesko med stødabsorbering O1, herrer

Skridhæmmende kokkesko

Skridhæmmende kokkesko

Stødabsorberende kokkesko

Stødabsorberende kokkesko

Vandafvisende kokkesko

Vandafvisende kokkesko

Hold dine fødder sunde

Det er ubehageligt at gå rundt i fugtige sko. Det giver grobund for svamp og ildelugtende fødder. Derfor anbefaler fodtøjsspecialisten, at du har to par kokkesko eller køkkensko at skifte imellem dagligt. På den måde når skoene at tørre, mellem hver gang, du har dem på, samtidig med, at det forøger kokkeskoenes levetid.

Læs mere i bloggen “Sure tæer”.

Et andet tips til at holde fødderne tørre er, at have et par ekstra strømper med på arbejde, så du kan skifte i løbet af dagen.

Er du til læder - eller læderfri kokkesko?

Om du er til læder eller læderfri kokkesko, så kan du finde begge dele hos os. Nogle foretrækker lædersko, fordi de giver dem velvære, da læder er et naturmateriale, som tillader fødderne at ånde og komme af med fugten. Andre foretrækker læderfri kokkesko, fx fordi de kan vaskes i vaskemaskinen. Du kan se, om det er vaskbare kokkesko, hvis vaskeanvisningen er vist ved skoene.

Vi håber, du har fået noget ud af fodtøjsspecialistens råd til at finde fodvenlige kokkesko og køkkensko, så du kan holde til at stå og gå dagen lang i et travlt køkken. Husk, det er vigtigt med gode sko til stående arbejde.

Har du spørgsmål til kokkesko og køkkensko?

Er du i tvivl om, hvilke egenskaber, der er i de kokkesko og køkkensko, du finder her,

er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på ​​​​​​​info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.


Udvalgte kokkesko og køkkensko