Den ultimative regnjakke-guide

Den ultimative regnjakke-guide

Når det regner omkring 170 dage om året, så kan det godt betale sig at købe en regnjakke. Ofte kan du nøjes med at bruge en regnjakke, da det er overkroppen, som er mest udsat under en byge. Eller du har måske en kropsfacon, der gør det optimalt for dig at købe regnjakken i én størrelse og regnbukserne i en anden størrelse?

Du kan vælge mellem mere end 400 regnjakker her hos Billig-arbejdstøj.dk, og vi véd godt, det er uoverskueligt, at kigge på så mange! Men det er bare nødvendigt med så stort et udvalg for at imødekomme alle de forskellige behov og brugssituationer. Du kan fx få regnjakker til arbejde, til gåture og til outdoorbrug. Derfor har vi lavet denne regnjakke-guide for at snævre søgningen ind. På den måde kan du nøjes med at se det udvalg af regnjakker, der er relevant for dig.

Se regnjakker til herrer her

Hvordan vælger jeg den rigtige regnjakke?

Det er vigtigt, at du vælger den ud fra dine behov. Og hvad ér så dine behov?

Det kan være, at du sjældent bruger en regnjakke og hvis du gør, er det til en bytur eller en kort gåtur, og derfor orker du ikke at sætte dig ind i tekniske specifikationer som vandsøjletryk og åndbarhed.

Er dit behov derimod en regnjakke, som du ofte skal bruge til arbejdsbrug eller til outdoorlivet, så er det bestemt værd at kigge på, om vandsøjletryk og åndbarhed passer til din aktivitet.

Vil du allerhelst springe over de besværlige valg, når du skal købe en regnjakke? Så følg guiden herunder, hvor valgmulighederne blandt 400 regnjakker bliver indsnævret til nogle få. Så er det pludseligt meget nemmere at vælge.


Når du lander på dit valg, går du ned og klikker på valget under guiden.

Hvad skal regnjakken bruges til?

Se regnjakkerne i det valg, du nåede frem til

​​​​​​​

Hvordan skal regnjakken være i faconen?

Mange regnjakker er i unisex pasform. Det vil sige, at de passer til både damer og herrer, idet de ikke er smallere i taljen - eller faconsyede. Med den facon er der god plads til en tyk trøje indenunder. Skal du bevæge dig meget, er det rart, at der er luft imellem regnjakken og tøjet, du har på indenunder, for åndbarhedens skyld. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde figursyede regnjakker til damer her på siden. Se bare her:

Damer regnjakker til sport og fritid og dame regnjakker til arbejdsbrug.

Hvornår er regnjakken vandtæt nok?

Ja, det ku’ være rart at vide, faktisk er ordet regntøj ikke ensbetydende med, at det er vandtæt. For at du kan være sikker på, regnjakken er vandtæt nok til det, du skal bruge den til, er det godt at vide lidt om vandsøjletryk. Det er nemlig vandsøjletryk, som angiver graden af vandtæthed i regntøj. Her vejleder vi dig i, hvilket vandsøjletryk, du skal gå efter i din kommende regnjakke.

  • Et vandsøjletryk på minimum 5.000-10.000 mm er til daglig brug og fin til en gåtur med hunden, eller hvis du skal på shoppetur og ikke skal opholde dig særlig lang tid i regnvejret. Du kan også få arbejdsregnjakker under 10.000 mm, som er gode, hvis du kun skal bruge dem kort tid ad gangen.
  • Et vandsøjletryk på mellem 8.000 og 20.000 mm er til arbejdsbrug eller outdoorbrug, hvor du typisk opholder dig udendørs i lang tid.

Har du lyst til at vide endnu mere om vandtæthed, kan vi henvise dig til guiden, der handler om vandsøjletryk og åndbarhed i regntøj.

Føles regnjakken som en plasticpose?

Hvis dét er din erfaring med en regnjakke, så kan vi godt forstå, at du ikke har lyst til at bruge den! Men du skal vide, at en åndbar regnjakke gør, at du kan komme af med sveden og den damp, der opstår under regntøjet, når du er aktiv.

Her kan du se, hvilken åndbarhed vi råder dig til at bruge til din aktivitet.

  • 3.000 - 5.000 MVP er til gåture med kun lidt anstrengelse fx en gåtur med hunden eller en bytur.
  • 5.000 - 8000 MVP er til arbejdsbrug, en travetur eller en kort cykeltur, hvor du bevæger dig.
  • 8.000 - 10.000 MVP er til arbejdsbrug og længere cykelture, hvor du bevæger dig så meget, at du kommer til at svede.
  • 10.000 MVP og derover er til hårdt arbejde og høj aktivitet i lang tid.

Her er bloggen for regntøjsnørder eller bare dig, der vil vide endnu mere om åndbarhed i regntøj.

Skal regnjakken sidde løst eller tæt?

Skal du bruge regnjakken med en trøje indenunder? Så skal du vælge en løstsiddende model, for at der er god plads til trøjen samtidig med, at du kan bevæge dig frit. Er det en regnjakke til outdoor-livet eller til arbejde, kan du godt vælge en, der sidder tæt og passer sammen med flere lag tøj indenunder. Når vi snakker om at klæde sig på i lag, så kan det forklares sådan. Det inderste lag skal være fugttransporterende, det mellemste lag skal fungere som et isolerende lag, og det yderste lag skal fungere som det beskyttende lag. I dette tilfælde er det yderste lag regnjakken.

Du kan læse mere om det geniale ved at klæde dig på efter lag på lag metoden i guiden her, og på den måde holde kroppen behagelig tempereret under alle vejrforhold.

Om du vil have en kort, en middellang eller en lang regnjakke er en smagssag. Nogle kan godt lide fornemmelsen af, at man kan bevæge sig helt frit i en kort regnjakke - måske fordi de supplerer med et par regnbukser. Og andre ser en fordel i, at en halvlang eller en lang regnjakke skærmer mere af kroppen mod regnen, så de kan slippe for at bruge regnbukser.

Sådan vasker du din regnjakke

En regnjakke i god kvalitet kan godt være lidt af en investering, men du kan få den til at holde længe, hvis du vasker og plejer den korrekt. På den måde bliver prisen pr. brug lav sammenlignet med en billig regnjakke, som ikke holder ret længe. Først og fremmest skal du læse vaskeanvisningen i regnjakken og følge den, og husk, den skal vaskes med flydende vaskemiddel og uden skyllemiddel, da vandtætheden ellers kan blive ødelagt.

Ved at vaske regnjakken vedligeholder du den, så den bevarer de vandtætte og åndbare egenskaber. Efter vask kan regnjakken imprægneres med et imprægneringsmiddel for at gøre den mere vandafvisende. Regnjakken skal dog være helt ren inden imprægnering for at det virker.


Her finder du vaskemidler og imprægneringsmiddler til regntøj.

Udvalgte regnjakker

Har du spørgsmål til hvordan du vælger den rigtige regnjakke?

Vi håber, at du nu ved, hvilken regnjakke du skal vælge.

Hvis ikke, så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.