TrustpilotKundeservice: 96742030Fragt fra 49,-Gratis fragt over 950,- (Pakkeshop/Erhverv)100 dages returret
Log indInkl. moms
OBS: Vi sender varer hele sommeren, men enkelte af vores leverandører holder lukket i få uger, så der kan opleves længere leveringstid end normalt. Læs mere her.
Vælg det rigtige regntøj

Vælg det rigtige regntøj

Ved du, at der er forskel på vandtæthed i regntøj?

Når man skal vælge sit nye regntøj, er der flere ting man skal være opmærksom på, for vandtæt er ikke bare vandtæt. Hvad vi præcist mener med dette, kan du læse om i dette blogindlæg.

Hvordan ved jeg, om regntøjet er vandtæt?

Der findes to måder, som tøj kan være vandtæt på. Den ene måde er helt klassisk regntøj, der holder vandet ude og holder dig tør - uden at være åndbart. Fordelen ved dette er, at man blot tager et lag uden på sit almindelige tøj, som ikke fylder så meget, men som holder vandet ude. Ulempen er, at man ikke kan ånde og komme af med kropsvarmen, og så vil der dannes kondens under regntøjet, så man bliver fugtig og klam. Derved er risikoen for at blive kold meget stor, og komforten er rigtig dårlig. Så skal man have regntøj på hele dagen, skal man overveje, om det er denne løsning, man skal bruge. Hvis det er, så skal man bygge lagene under regntøjet op på den mest hensigtsmæssige måde for at lede fugten væk fra kroppen og undgå at blive kold.

Derudover er der den fordel ved denne form for regntøj, at det kan have andre egenskaber, som er væsentlige i forhold til at kunne udføre arbejdsopgaver på bedst mulige og sikreste vis. Det kan være resistent i forhold til fedt, olie og blod, hvilket er en vigtig faktor, hvis man f.eks. er fisker eller arbejder med rengøring hos et slagteri. Det kan også have flammehæmmende egenskaber, hvilket til søs er en væsentlig faktor i forhold til sikkerheden. I forhold til vejret er det også vigtigt, at man vælger regntøjet ud fra, om det skal bruges i kolde omgivelser, da kulden kan have en indflydelse på smidigheden af materialet og derved komforten.

Svejsede og tapede sømme er mindst en lige så stor del af vandtætheden, som selve materialet regntøjet er lavet af for er syningerne ikke tapet eller svejset til, så vil der her kunne trænge vand ind. Det fungerer på den måde at sømmene forsegles omkring syningerne med specialtape, eller at materialet svejses sammen, så man undgår at lave huller i materialet med en syning.

Tøj med membraner

For at jakker kan være åndbare samtidig med at være vind- og vandtætte, skal de være forsynet med en membran f.eks. Gore-Tex eller Helly Tech. Membranen holder vind og vand ude, samtidig med at den lukker overskydende varme og fugt ud, så man ikke bliver fugtig og dermed kold under jakken.
Det er vigtig at forstå, at det er luften under jakken der varmes op og derved fungerer som isolering. Derfor er membranen vigtig for at regulere temperaturen ved at holde vind og kulde ude, holde varmen inde eller lukke overskydende varme ud. Er jakken med for og ikke bare en skaljakke, er den naturligvis ekstra isoleret og ekstra varm, og den kan bruges som vinterjakke.

Membraner er følsomme og skal plejes for at bevare sine egenskaber. Derfor er det vigtigt at vedligeholde membranen, og der må på ingen måde bruges skyllemiddel, når produkterne vaskes. Læs mere om vask og imprægnering af overtøj i dette blogindlæg → klik her.

Hvad betyder vandsøjletryk?

Vandtæthed måles i mm, og jo højere et vandsøjletryk er, jo mere vandtæt er produktet, hvilket har stor betydning for, om du bliver holdt ordentligt tør. Hos Billig-arbejdstøj.dk siger vi, at tøjet skal have et vandsøjletryk på min 5.000 mm og være tapede/svejsede i sømmene, for at være kategoriseret som vandtæt. Men vi anbefaler, at det, der skal bruges som "heldags" regntøj, skal have min 8.000 mm i vandsøjletryk og svejsede/tapede sømme for at kunne modstå slagregn, hvis man cykler eller sidder på en maskine. Igen skal man vurdere, om vandtætheden er nok i sig selv, eller det skal kombineres med åndbarhed i forhold til de situationer, hvor beklædning skal bruges.

Hvordan måler man åndbarhed i regntøj?

Åndbarhed er et udtryk for, hvor meget fugt der kan ledes ud gennem membranen. Jo højere åndbarhed, jo bedre er membranen til at lede overskydende varme og fugt ud. Åndbarheden måles i MVP = g/ m2*24h, som angiver, hvor meget fugt der på 24 timer kan transporteres væk pr. m2 pr. 24 timer. Er man meget aktiv, så skal man vælge så høj en åndbarhed så mulig for at undgå kondens under tøjet, da det er kondensen, der gør en våd og kold.


Når du søger efter regntøj her hos Billig-arbejdstøj.dk, kan du sortere efter teknisk specifikation alt efter, om du har brug for tapede eller svejsede sømme, et bestemt vandsøjletryk og værdier for åndbarhed.

>> Klik og se vores store udvalg af regntøj til herrer og regntøj til damer

Udvalgt regntøj

Engel Workwear
Restparti
Spar 79%
FE Engel regnoveralls, Sort
FE Engel regnoveralls, Sort
99,00 kr.
479,00 kr.
Engel Workwear
Restparti
Spar 61%
FE Engel regnbukser, Sort
FE Engel regnbukser, Sort
119,00 kr.
309,00 kr.
OCEAN
Kampagne
Spar 20%
Ocean Comfort Stretch PU regnsæt, Camouflage
Ocean Comfort Stretch PU regnsæt, Camouflage
495,20 kr.
619,00 kr.
Lyngsøe Rainwear
Lyngsoe dame regnsæt FOX6088, Rød/Sort
Lyngsoe dame regnsæt FOX6088, Rød/Sort
809,00 kr.
Elka
Elka PVC light regnjakke, Olivengrøn
Elka PVC light regnjakke, Olivengrøn
Fra
239,00 kr.

Har du spørgsmål til valg af regntøj?

Er du i tvivl om, hvad der passer bedst til dine behov, er du altid velkommen

til at kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde de bedste forslag til lige netop dig.