Knæpude-guide

Skån dine knæ med rigtige knæpuder

Knæliggende arbejde er hårdt for dine knæ - derfor skal du beskytte dem godt

Arbejder du som håndværker, hvor du ofte er nede på knæ mange gange i løbet af arbejdsdagen, så ved du, at knæene udsættes for en enorm belastning. Faktisk belaster håndværkere knæene mere end mange idrætsfolk på topplan!

EN 14404 knæpuder til arbejdsbukser

Heldigvis er det nemt at beskytte knæene med knæpuder, som findes i mange forskellige udformninger. Du skal være opmærksom på, at knæpuderne skal passe bedst muligt i knæpudelommerne. Oftest vil knæpuder og bukser i samme mærke være den bedste kombination, da de er konstrueret til at passe sammen. Forøvrigt kan du også kun opnå EN 14404 standarden på den måde.

Hos Billig-arbejdstøj.dk kan du kan få arbejdsbukser og knæpuder, som passer sammen fra mærker som Snickers, Blåkläder, Mascot, Engel, Kansas, Fristads og flere andre.

Inddelinger af EN 14404 i typer og niveauer 

Type 1 

Knæpuderne fæstnes rundt om benet og er uafhængige af tøjet. 

Type 2 

Knæpuder i skumplast eller et andet materiale, der beskytter. Knæpuderne placeres i knælommen på buksebenet eller syes fast på bukserne. 

Type 3 

Denne type knæbeskytter skal ikke fastgøres på bukserne eller benene, men kan i stedet flyttes rundt. Type 3 knæbeskyttere kan fås til brug på hvert knæ eller til begge knæ samtidig. 

Ydelsesniveau 0 

Knæpuderne er til anvendelse på et fladt underlag. De beskytter ikke mod gennemtrængning. 

Ydelsesniveau 1 

Knæpuderne kan anvendes på både flade og ujævne underlag. De beskytter mod gennemtrængning ved en styrke på minimum 100 ±5 N. 

Ydelsesniveau 2 

Knæpuderne kan anvendes på både flade og ujævne underlag og under ekstreme arbejdsforhold. De beskytter mod gennemtrængning ved en styrke på minimum 250 ±10 N. 

​​​​​​​​​​​​​​Hvordan skal knæpuder sidde?

For at få dine knæpuder placeret der, hvor de gør størst gavn, skal du vælge arbejdsbukser med en benlængde, der passer til dig. Hvis bukserne er for lange, sidder knæpuderne på skinnebenet, og hvis de er for korte, sidder de på låret - og der gavner de dig ikke!

Knæpuderne skal passe ind i knæpudelommerne. Sørg for, at de ikke er for små, så de rutcher rundt, eller er for store, så de bliver kilet fast og er ufleksible. I nogle arbejdsbukser er det muligt at justere, hvor højt knæpuden skal sidde, for at den passer perfekt. På vores side med knæpuder kan du filtrere efter mål i centimeter, og på den måde finde størrelsen, du har brug for.

Hvordan skal knæpuder sidde?

Forskellige typer knæpuder

  • Ofte er prisvenlige knæpuder fremstillet af skum eller polyethen, som er let, fleksibelt, stabilt og som giver en god trykfordeling. De tåler ikke hårde vaskemidler og høj temperatur, og du skal derfor tage dem ud af arbejdsbukserne inden vask.
  • Er knæpuderne i neopren eller cellegummi, så er de hårdere og mere faste end dem i skum eller polyethen, hvilket gør, at de holder faconen længe. Nogle af dem kan vaskes med bukserne, hvilket du kan se på vaskeanvisningen.
  • Nogle Snickers knæpuder er med polyethylen kugler, som giver god stødabsorbering og holder formen trods hårdt arbejde. De bliver der, hvor de skal være, også når du kravler. Derfor er de velegnede til gulvlæggere og kan holde i meget lang tid.
  • Du kan også få ergonomiske knæpuder, som er tilpasset formen på dit knæ, og af samme grund føles rare at have på.
  • Skærefaste knæpuder kan være nødvendige mod skarpe genstande. Skærefast lyder måske som om, det er et hårdt materiale, men det er det ikke. De er både ergonomiske, med luftkanaler og er yderst behagelige.
  • Til arbejde på meget ujævnt underlag kan du få knæbeskyttere med en hård plasticskål. Disse skal fastgøres uden på bukserne med en nem velcrolukning.
  • Bruger du arbejdsshorts skal dette ikke forhindre dig i, at bruge knæpuder. Du kan nemlig få knæbeskyttere med lommer til knæpuder.
  • Geléknæpuder er behagelige på den måde, at den tykke gelé tilpasser sig dine knæ.

Hvornår skal knæpuder udskiftes?

Når du får et par nye arbejdsbukser med knæpudelommer, skal du også have nye knæpuder. Du skal ikke montere de gamle knæpuder, da de langtfra har de beskyttende egenskaber, som nye har. Gør det også til en vane, at tjekke knæpudernes tilstand, når du vasker dine arbejdsbukser. Det skal være sådan, at når du trykker på knæpuderne, så skal de genvinde formen - gør de ikke det, så kan de heller ikke beskytte knæene, og det er derfor på tide at udskifte dem.

Med denne forklaring skulle du gerne være i stand til at vælge knæpuder, der passer godt på dine knæ, så de kan holde hele livet.

Hvornår skal knæpuder udskiftes?

Et par godt brugte knæpuder, som bør udskiftes. De er kun halvt så tykke som de nye, der vises til sammenligning.

Har du spørgsmål til knæpuder?

Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du er i tvivl om, hvilken type knæpuder du skal købe.

Du kan kontakte vores kundeservice på info@billig-arbejdstoj.dk eller telefon 9674 2030.

Vi er klar til at hjælpe med at finde den bedste løsning til lige netop dig.


Udvalgte knæpuder